Administratie uitbesteden?

Complete administratie, Crew administratie of enkel de boekhouding? Wij nemen u dit graag uit handen.

Wat valt er precies onder de administratie?

De administratie van een bedrijf bestaat uit verschillende onderdelen. Al deze onderdelen bij elkaar vormen de bedrijfsadministratie. Het is belangrijk dat uw bedrijf een goede en efficiënte administratie heeft, zodat u een duidelijk overzicht heeft over uw bedrijf. Daarnaast weet u zo ook waar u op moet letten, welke mogelijkheden er zijn als u wilt uitbreiden en of de overstap van een V.O.F. naar een B.V. wellicht een goede stap is. 

Veel ondernemers denken echter vrij makkelijk over de administratie en denken, dat doe ik er wel even bij. Toch zal dat u vies tegen kunnen vallen, zeker als uw bedrijf gaat groeien. 

Wij nemen u graag de administratie uit handen.


Salarisadministratie Crew

Wij hebben jarenlange ervaring in de Maritieme en Offshore Industrie. Wij werken dagelijks met en voor crewleden en weten alle ins en outs' van het verwerken van hun personeelsadministratie. Bij de administratie voor de crew komt meer kijken dan enkel verlof- en ziektedagen. Ook het bijhouden van expenses, boordopnames en timesheets om zo maar wat te noemen, is een zeer belangrijke taak die nauwkeurig moet worden bijgehouden.


De salarisadministratie heeft aanvullende regelgeving en zaken waarop gelet moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de afdrachtvermindering zeevaart welke van toepassing is met betrekking tot zeevarenden en welke verwerkt moet worden in de salarisadministratie. Uiteraard dient eerst beoordeeld te worden of deze afdrachtvermindering van toepassing is. 


Door onze expertise binnen de Maritieme en Offshore industrie, kunnen wij dit soort taken van u overnemen, al dan niet tijdelijk.

Voordelen voor het uitbesteden van uw bedrijfsadministratie:

  • Tijdbesparing: U hoeft zich niet met de administratie bezig te houden en houdt dus tijd over die u in andere zaken kunt steken.
  • Kostenbesparing: Natuurlijk kost een boekhouder geldt, maar een goede boekhouder levert op de lange termijn geld op.
  • Nauwkeurigheid en Compliance: U weet dat uw administratie op orde is en voldoet aan wet- en regelgeving.
  • Professionele Expertise: Wij hebben jarenlange ervaring en weten van de hoed en de rand. Wij geven u advies en houden wijzigingen in wet- en regelgeving in de gaten, zodat u zich daar niet druk om hoeft te maken.

Door ons uw administratie laten doen?

Boekhouding

De boekhouding, of de financiële administratie, is één van de belangrijkste onderdelen van uw administratie. De boekhouding omvat het vastleggen en bijhouden van alle financiële transacties binnen uw bedrijf. Wij doen de volgende zaken:


  • Facturatie: het opstellen en versturen van verkoopfacturen aan uw klanten.
  • Crediteurenadministratie: Registeren van rekeningen van leveranciers, zodat u deze op tijd kunt betalen.
  • Debiteurenbeheer: Het beheren van openstaande vorderingen en ervoor zorgen dat u op tijd betaald wordt. 
  • Kas-en bankboekingen: De registratie van geldstromen in en uit uw bedrijf.
  • Grootboek: Ervoor zorgen dat alle boekingen op de juiste grootboeknummers terecht komen, zodat de boekhouding klopt. 


Salarisadministratie

Als u werknemers in dienst heeft of arbeidskrachten uitzendt, dan is het draaien van een salarisadministratie verplicht. Wij hebben ervaring met nationale en internationale verloningen en letten bij het draaien van de salarisadministratie op de volgende zaken:


  • Beoordeling belastingplicht: Wij kijken waar uw werknemer belastingplichtig is en ook naar de sociale zekerheidsverplichtingen. 
  • Loonverwerking: Wij berekenen de salarissen, houden de belastingen in en draaien de salarisstroken. Dit doen wij in ons eigen software pakket. 
  • Aangifte loonbelasting: Wij dienen de aangifte loonbelasting en premies tijdig in. 

Belastingen

Bij het draaien van de administratie komen ook verschillende belastingzaken kijken. Hierboven hebben we al de aangifte loonbelasting genoemd. Deze moet worden gedaan voor de werknemers, maar ook voor de DGA, mocht u een B.V. hebben. 


Voor de zzp-ers geldt dat zij voor de aangifte Inkomstenbelasting een zogenoemde IB-Winst aangifte moeten indienen. Dit betekent dat er in deze aangifte ook een Balans en Resultatenrekening opgenomen dient te worden. Hiervoor is het dus van belang dat er een goede administratie gedraaid wordt gedurende het jaar. Daarnaast is het belangrijk om een bedrag apart te houden voor de belasting en premies Zvw die u aan het eind van het jaar zult moeten betalen. 

Wanneer u een eigen bedrijf heeft, krijgt u ook te maken met Btw. Hiervoor dient u in beginsel een aangifte Omzetbelasting in te dienen bij de Belastingdienst. Dit kan per maand, kwartaal of per jaar. 

Voor de B.V. geldt dat er een aangifte Vennootschapsbelasting opgesteld moet worden na afloop van het boekjaar. Deze aangifte Vennootschapsbelasting wordt in beginsel opgesteld aan de hand van de jaarrekening. De jaarrekening moet worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Het is dus van belang dat uw administratie sluitend is aan het einde van het boekjaar, om een correcte jaarrekening en daaropvolgend een juiste aangifte Vennootschapsbelasting in te dienen. 


Wij houden ons niet alleen bezig met bovengenoemde aangiften betreffende de bedrijfsadministratie, maar ook met particuliere aangiften Inkomstenbelasting en alles wat daarbij komt kijken.


Financiële Rapportage

Twee belangrijke financiële rapportages zijn de balans en resultatenrekening, oftewel de jaarrekening. Deze worden gebaseerd op de boekhouding van uw bedrijf.


Aan het einde van het boekjaar wordt er een jaarverslag opgesteld. In dit jaarverslag wordt omschreven wat er in het afgelopen jaar gebeurd is binnen het bedrijf en hierin wordt ook de jaarrekening opgenomen, inclusief de toelichting hierop. De jaarrekening dient te worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Wij gebruiken software om de jaarrekening digitaal te deponeren bij de Kamer van Koophandel. 


Jaarrekening deponeren bij KvK

Wacht niet langer en besteed vandaag nog uw administratie uit!